tisdag 7 september 2010

Barn och Hund

Att ha barn och hundar tycker jag är perfekt, barnen lär sig att vara empatisk, att förstå djur och blir enligt forskare mindre benägen att begå brott.. om det är sant eller inte kan väl diskuteras, det har jag inga svar på, men att barn lär sig hur man behandlar djur är ju kanonbra!!

Ett bra sätt för oss att lära hundarna att barnen är ok, är att låta barnen ta del i skötseln av hunden/hundarna, ge mat, ge godis, lära trix.... gå ut på promenader. för äldre barn kanske gå en kurs och lära sig rallylydnad eller agility! Man vill alltså att hunden ser barnet som en resurs för bra saker, godis, lek- istället för bara jobbig människa som drar oss i öronen och sätter sig på oss... ;)

Sedan är det givetvis viktigt att vi lär barnen hur man gör med hundar, inte störa när de sover, inte gå fram till okända hundar, inte dra i svans eller öron, inte slå eller putta... men för barnen är det också viktigt att få göra något roligt tillsammans med hunden, så samma tips för att få hunden att acceptera barnen kan man göra med barnen så de accepterar hunden. :) för barnen vill ju gärna hjälpa till, hålla i kopplet när vi är ute, ge mat, ge en godisbit....

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar